Hírek


  Híreink forrása: Jómagam honlapja

  Számla előállítás más programból jövő adatokból

  Saját program

  Vendéglátós, mobiltelefonos programból számla készítés egyszerűen.

  Sok ügyfél által használt Plútó, vagy Plútó futár vendéglátós, vagy AV.Net mobiltelefonos szoftver összeköthető a JMBill számlázó programmal.

  Miért jó ez nekem?

  Sok szoftver van, és nem csak a saját alkalmazások, hanem pl. külföldi termelés irányító rendszerek, amelyek nem képesek számlát kibocsátani a magyar jogszabályoknak megfelelően.

  JMBill szoftverünk ezen próbál segíteni: különböző interface-ek segítségével képes más rendszerekből adatokat fogadni, és ezekből számlát előállítani, és feltölteni a NAV Online alá.

  Számla készítés interface file használatával

  A program képes betölteni különböző típusú file-okat

  • Tetszőleges formátumból txt, csv, xml stb. (ez fejlesztést igényel)
  • Saját *.szla kiterjesztést, mely gyakorlatilag egy INI állomány a számla adataival.

  Saját programjaim közül az AV.Net, a Plútó futár, a Tagnyilv.net, Jupiter.ML, de még Zetys, és a JMStock is képes ilyet előállítani, tehát ahol ügyfél adat van nyilvántartva, akkor ezt a formát használjuk.

  A funkció bekapcsolásakor a számla készítése:

  1. Egy egér kattintás a számláz gombra, ezzel az állomány elkészül.
  2. Megnyitjuk a JMBill-t, és az Új számla alatt válasszuk a "Számla készítése import állományból" parancsot.
  3. A megnyíló ablakban nyomjuk meg a "Betölt" gombot, és az összes file-ból (mindből) elkészül a számla.  A JMBill adatbázisát nem szükséges feltölteni, az interface mindent tartalmaz, vagyis a cikkek, ügyfelek adatai maguktól betöltődnek, bővülnek.

  Számla készítés vágólapról

  A JMBill képes vágólapon keresztül is számla adatokat fogadni. Miért jó ez? Pl. a Plútó vendéglátós program nem tart nyilván vevő adatokat, ezt nem is tudja küldeni a számlázáshoz.

  Hogyan működik?

  A JMBill-ben lehetőség van szöveg importra, válasszuk a számlázás képernyőn a "Sorok import" gombot, és másoljuk be a tétel sorokat. (Ctrl+V)

  Az "Elfogad" gombra kattintva elkészül a számlánk.