Hírek


  Híreink forrása: Jómagam honlapja

  Méretek kezelése ruházati, vagy cipőboltban

  Saját program

  Zetys programunk újdonsága a méretek kezelése. A program ára jóval kedvezőbb mint a "Nagy Testvér" JMStock programé, így kisebb nagyobb ruházati, vagy cipőboltok is tudják használni. A hozzá kapcsolódó webáruház szintén támogatja ezt, a méret kezelésre jelölt termékek megrendelő képernyőjén legördülő menüből választhatunk méretet, és csak azok a méretek jelennek meg, amelyekből van készlet.

  Ha több boltot kíván egyszerre kezelni, továbbra is a JMStock az ajánlott, a Zetys csak egy boltot tud kezelni egy adatbázisban.

  Beállítása lépésenként:

  1. Nyissuk meg a Zetys programot, lépjünk be rendszergazda jogú felhasználóval.
  2. Válasszuk a Rendszer menü / Beállítások / Cikkek fül / Kiegészítő lehetőségek, és a "Méretek kezelése" jelölőnégyzetet pipáljuk be.
  3. Most szükséges a program újraindítása.

  A beállítással így végeztünk is...

  Használata:

  A termékeink adatlapon immáron található bal oldalon alul egy "Méretenkénti nyilvántartás" jelölőnégyzet, mely akkor aktív, ha még nincs a terméken készlet.
  Ha ezt bepipáljuk, akkor a termék vásárlásnál, vagy eladásnál rá fog kérdezni a méretre is, és ezt a bizonylatokon is feltünteti.

  Az fő képernyőn az eszközsoron lesz egy új gomb: "Méretek" felirattal, ha erre kattintunk, akkor előre, vagy akár utólag is szerkeszthetjük a méreteket, vonalkódot adhatunk hozzá.

  Fontos:

  • Egy terméknek hiába van több mérete, ára csak egy van, tehát, pl. a cipő 38-ig 4000.- a felett 5000.-, akkor ez két termékként tudjuk a rendszerbe rögzíteni.
  • A méret követés jelölő csak készlet nélkül módosítható, hiszen a rendszer nem tudná szétosztani méretenként a terméket, ha már van készlet rajta.
  • Ha egyéb adatot is nyilván kíván tartani a méretekről (pl. külön besz.ár, származás, stb.) akkor Önnek a JMStock rendszerre, és annak LOT kód követésére van szüksége.